Om Oss

Vi er Tonje og Dag William Haugeto Stang, gift med hverandre og bosatt  Oslo – igjen – etter nesten atten år i Sarpsborg. For oss var det et bra sted å bo i mange år.  Vi kom flyttende dit som ganske nygifte fra Oslo – og vi trivdes  – med nabolagene våre, med Norges største elv rennende forbi, og med mange gode venner.  En del av dem deler vårt ønske om å følge Jesus i hverdagen.  Vi har i mange år vært drevet av en drøm om å gjøre Jesus-livet tilgjengelig for noen av oss som ikke finner oss til rette i «vanlige» menigheter. Fram til 2013 dreide mye av vår fritid (?) seg om å konkretisere den drømmen gjennom et menighetsfellesskap vi etablerte i 2004.

Tider endres. Sommeren 2014 besluttet vi å flytte – av flere grunner – men ikke minst fordi det var lite som bandt oss til byen der lenger. Dag har i mange år pendlet til Oslo flere dager i uka på grunn av jobb – mens Tonje har arbeidet i Råde de seinere årene. Menigheten vi var en del av hadde et års tid ruslet videre uten oss. Vi begynte å spørre oss selv hvor vi egentlig hadde den største rotklumpen?  Resultatet var at vi besluttet å snu nesa «hjemover». Hit vi kom fra i 1997… Og det til tross for at det aldri er lett å flytte fra venner. Heller ikke om en flytter til noen, også.  Men sånn ble det – og vi tror det var et godt valg.

Til daglig jobbet Dag som deltidspastor fram til høsten 2013 samtidig som han var kultur- og kommunikasjonsdirektør i et firma i Oslo fram til bedriften ble solgt våren 2014. Nå er han frilanser på de tingene han kan mest om; Salg, veiledning og ledelse. Dag er også sertifisert relasjonsveileder (Imago). Tonje er fremdeles sosialrådgiver og lærer ved en videregående skole, Tomb i Råde, og planlegger ingen endring på det, selv om det nå er hennes tur til å pendle. Hun tar også noen frilanseoppdrag som foredragsholder og skribent innimellom.  Når tida strekker til det.Kanskje blir det flere bøker fra hennes hånd framover, også? Vi trives med livet, med hverandre og med jobber og fritid.

Da bloggen vår ble opprettet i april 2009, skrev vi i headingen at det var «fordi vi har noe på hjertet». Målgruppen vår var primært mennesker i sentrum eller randsonen av det kristne fellesskapet vi da var en del av. Vi ønsket at folk rundt oss kunne komme oss nærmere på livet. I etterkant har det vist seg at  det i hovedsak er «husfrua» som blogger hos oss. Ikke overraskende. Etterhvert har vi også skjønt at vi har en større leserskare enn vårt hjemlige fellesskap.

Mange av våre facebookvenner er blant våre lesere. For et par år siden fikk vi dessuten brev fra en norsk familie som er bosatt på andre siden av kloden. En takk for inspirerende blogg. Du verden…

Inspirasjonen ble gjensidig. Brevet ble et nyttig spark bak: Vi har blitt mer stabile bloggere selv om vi ikke kan skilte med daglige publiseringer.  Vi synes liksom ikke hver dag i livet vårt er så spennende at det er noe å dele… Ikke mener vi noe hele tida, heller, selv om vi innrømmer at vi mener noe om det meste.

Hva vi blogger om?  Vi innser at vårt svar ikke tilfredstiller bloggekspertenes råd om å fokusere på en ting, men det får så være. Vår blogg vil fortsatt handle om hverdag og tro, personlig utvikling, samliv og livet slik det leves av oss to.

På vinterstid har vi fra januar 2015 adresse i en blokkleilighet på Mortensrud i Oslo. Om sommeren frister vi hytte-tilværelsen i Sande i Vestfold. Vi er inne i en fase av livet der vi ikke har de store reisebehovene, selv om de som har fulgt oss, vet at vi har vært mye på reisefot.
bildeI 2010 reiste vi bort et par, tre reisebudsjett: Egypt, Hong Kong og hele Route 66 i USA på Harley stod på programmet. Etter noen år med mer ordinære sydenturer, tok vi i  2014 med på en påsketur på landsbygda i Marokko og en ny roadtrip i USA. Joda, vi erkjenner at bloggen vår iblant er en reiseblogg, også.

I mange år har vi feriert på MC – og elsket det. Vi er fremdeles tiltrukket av det litt enkle ferielivet. Pakker gjerne telt og er ikke redd for regn. Tar gjerne en natt på hotell. Sett oss for all del ikke i bås… Best av alt er nok det lugne livet på hytta der vi følger tomatenes modning og vanner våre sommerblomster trofast. At livet går i faser og at det gjelder å favne nuet, er blant våre grunnleggende overbevisninger. En annen er at det er viktig å drømme, planlegge og unne seg det gode livet, så en skal ikke se bort fra at det blir flere «reiseblogger» signert oss.

Dessuten har vi drevet med samlivskurs siden 2004, Tonje skriver og Dag planlegger etter mange år med «malertørke» å innrede garasjen på hytta som atelie. Vi samler ikke på frimerker og vi spiller ikke i korps. Det er mye vi ikke gjør. Vi prioriterer beinhardt når det gjelder tidsbruken vår. Det betyr ikke at vi er ekstremt hektiske. Vi er nok bare vel planlagte….

Vi trives ute – og inne. Nyter gjerne lange måltider sammen – og sammen med venner. Liker mennesker.. Vi har ikke egne barn, men ressurser å bruke på andre. Famile og venner. Store og små. Det gjør livet uendelig rikt! Vi bruker gjerne tid på de dype samtalene. Og i blant på de heftlige debattene.

For det er nok helt sant om oss begge at «vi har noe på hjertet»…

Reklamer