Plan B

bildeJeg har bestemt meg for å ikke klage på været. Egentlig. Av den grunn er en av mine hovedbeskjeftigelser i disse dager å konsentrere meg om det faktum at vi har lange lyse kvelder. De nytes. Med sokker på beina og ullgenser. Den siste var egentlig rydda bort for sommeren. Sokkene pleier jeg kvitte meg med i begynnelsen av mai og hente fram igjen i september. Slik gikk det ikke i mai dette året – en av de kaldeste i manns minne. Og manns minne strekker seg visst bakover til sånn ca 1969…

Det er fremdeles grunn til å minne om at vi ikke bor på Mallorca. Norge er ikke ”syden”, men andre ord. Gemalen mener at det egentlig ikke var meninga at det skulle bo folk så langt nord i det hele tatt. Litt underlig sagt av han som fort får for mye sol. På den annen side synes han jo badevannet er i kaldeste laget når en annen nyter det i fulle drag.

Nei, kanskje skulle det egentlig ikke bodd folk så langt nord? Det er nå uansett lite som kan måle seg med norsk vår og forsommer, mener nå jeg. For er det ikke flott når liljekonvallene åpenbarer seg forsiktig mellom irrgrønne blad? Når syrinene blomstrer og er raus med sin duft? Når kveldene blir lysere og lysere og sånne litt engstelige sjeler som meg synes det nesten går litt fort. Da må jeg stoppe opp og tenke meg om. Takke. For at jeg bor i dette på alle måter fantastiske landet.

For meg er det noe veldig energigivende med denne tida da natta er kort og blir enda kortere fordi jeg nesten ikke har samvittighet til å legge meg om kvelden. Den energien tappes fort når det eneste mange ser ut til å være opptatt av, er temperaturen og været. Ja, det ble en nedtur i år. I fjor noterte jeg at det var 27 varmegrader 21.mai. På denne tida var det første badet – i behagelige 18 grader i Sandebukta – unnagjort for flere dager siden. Sånn er det ikke hvert år. Sommeren 2014 var heller ingen typisk norsk sommer. Det året var ”syden” på besøk. Det blir neppe reprise i år.

Hva om vi bestemmer oss her og nå for at det takler vi? At vi vil glede oss over alle godene og benytte de regnværsdagene som måtte komme så godt vi kan. Hva med å sette opp ei god leseliste med bøker for sommeren? Gå til innkjøp av fargebøker for store og små? Eller et nytt brettspill? Legge en plan B med severdigheter som egner seg på litt småkalde dager? Ha et inneprosjekt på lur – og ta det som en bonus de dagene hagen vanner seg selv? Kan hende det er lurt…

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.