Oslolivet så langt…

Vi var rimelig trygge på at det ville oppleves godt å flytte tilbake til Oslo. Det var mange grunner til det. De viktigste var kanskje at Dag skulle sove lenger om morgenen, vi ville ha flere kjente i grei nærhet og vi ville ha ”mer by” å boltre oss i. Knappe to måneder etter at vi hadde fått pappeskene i hus, konstaterer vi at det var riktige antagelser. Dessuten kjente vi jo byen fra før. Vi har tross alt bodd her i noen år tidligere – selv om det er mange år og enda flere endringer siden. Både hos oss og i byen. De første har vi god kontakt med – de siste favner vi og gleder oss over. Stor sett.

Allikevel er det ikke tvil hos oss om at flytting utfordrer noen komfortsoner. Ville vi trives i leiligheten? Midt på Mortensrud Torg der valget i parkeringsgarasjen hver ettermiddag (for mitt vedkommende – Dag kommer med banen) står mellom å ta heisen opp i leiligheten eller følge rullebåndet rett inn på Kiwi. Jeg mener; Det var ikke akkurat landlig der vi bodde før, men det er mer enn en times reise fra Sarpsborg til Mortensrud. Det er en forflytning mot et mye mer urbant og fargerikt liv – nabolaget i Østre bydel i Sarpsborg til tross. Vi liker begge deler.

Ja, vi trives. I leiligheten – og på torget. Med menneskene vi er omgitt av selv om vi så langt ikke har blitt kjent med mange. Formannen i sameiet og to pensjonister – alle tre betydelig mer merket av flytteprosessen enn vi innbiller oss at vi er – er vel strengt talt de naboene vi har hilst på. I tillegg til en ung indisk-norsk familie jeg tilbragte tre timer i kø med en lørdag for et par uker siden. Spennende, morsomt og utviklende. Man rekker jo en hel del mens man står i kø, mener jeg.

Ikke et ondt ord om Østfold og Sarpsborg. Verken om vennene eller om kulturlivet der. Allikevel merker vi at vi har kommet nærmere på både folk og kultur ved å flytte. Vi har gjort flere nesten-spontanbesøk til venner etter at vi flytta enn på lang tid. Det kan handle om det faktum at omgangskretsen i Oslo faktisk hele tiden har vært større og vi er nærmere på familien vår her. Eller det kan handle om litt andre tidsbudsjett både hos oss og vennene rundt oss. Dessuten at noen er i gangavstand. Det er ren bonus! Når det gjelder kulturlivet, er vel neppe den siste måneden represenativ for det som blir Oslolivet vårt: Skifestival i Holmenkollen (en T-banetur unna!) og to ganger i Spektrum.

Vi flytta fra et stort kjøkken, og da meldte behovet seg for smartere kjøkkenløsning rimelig fort. Nå er det snart på plass..

Vi flytta fra et stort kjøkken, og da meldte behovet seg for smartere kjøkkenløsning rimelig fort. Nå er det snart på plass..

Joda, livet smiler. Det hjelper selvsagt at det våres, også. Ingen trenger være i tvil om at det er min favorittårstid. Jeg pleier understreke det til gangs på denne bloggen hvert år på denne tida. I år har jeg tenkt å la være å lire av meg de faste begeistrede frasene om våren og nøye meg med en ny observasjon: Februar var en strålende tid på året for å starte den såkalte pendlinga til Råde. Når høsten kommer og mørket siger på, kan jeg minne meg selv på at det bare er en litt lang overgang og at det kommer lysere tider da jeg igjen vil lure på når det egentlig er på tide å skifte til sommerdekk. Jeg skriver såkalt pendling, for 45 minutter til jobben er ganske vanlig for folk som reiser innad i Oslo. Og det er den tida jeg bruker fra jeg tupper ut av parkeringskjelleren her. I stadig mer innbydende vårvær og med solbrillene på nesa.

I dag betraktes vårsola foreløpig innenfra. Mens gemalen skrur kjøkkenskap og jeg øyner håp om å finne kakeformene mine før påske. Mens jeg blogger og er tilgjengelig håndtlanger – akkopagnert av sportsendingene på TV.

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.