Ut i det blå…

Fra tid til annen konstaterer jeg at jeg «jeg fikk mye da jeg gifta meg med Dag, men noen romantiker fikk jeg ikke…»

Vi er begge ganske inneforstått med det faktum at det finnes mange menn som er betydelig mer romantiske og kreative når det gjelder samlivets bonusgoder enn han jeg sa ja til for sytten år siden. Derfor gjør det dypt og takknemlig inntrykk på meg når jeg merker at han jobber med saken. Og det til tross for at han egentlig er litt skremt av alt som lukter av romantikk…

Heldigvis fikk han ei kone som ikke mister fotfestet om Valentinesdag ikke markeres eller hun aldri har kommet hjem til overraskende vakkert dekket bord for to med dempet belysning. Han er kjempegod til å lage mat, han jeg deler fest og hverdag med, men han er ikke den som bruker mest tid på å tenke gjennom borddekkingen når vi skal dele et godt måltid helt alene. Og det er nok best at jeg kjøper helgeblomstene selv om det skal bli noen.

Jeg ble ikke akkurat overøst med blomster den første tiden vi var sammen – i den perioden da mange menn overgår seg selv på den fronten – så jeg gikk ikke akkurat uforberedt inn i en tilværelse preget av mange andre måter å uttrykke kjærlighet på enn akkurat den. Da vi hadde vært gift et knapt år, husker jeg at for øvrig godt at Dag  kom hjem en ettermiddag og erkjente at «i dag gikk jeg nesten innom en blomsterbutikk…».  Jeg er fremdeles litt stolt av måten jeg responderte på: «Så fint, da, neste gang klarer du det…»

Og han har klart det mange ganger etter det. Ikke fordi det faller ham naturlig, men fordi han er fokusert på å gjøre ting for meg og sammen med meg som jeg setter pris på. Noe som er mer enn ord. De han er så innmari, naturlig god på. Han kan det med komplimenter og verbale kjærlighetserklæringer, nemlig. Og han er god på så mye annet. Ingen av oss «får alt». Heller ikke Dag fikk det da han valgte meg. Også jeg må jobbe med meg selv og forsøke å møte de behovene Dag har som jeg ikke fikser helt instinktivt.

Derfor må vi snakke sammen. En av de tingene vi har snakket sammen om, er at romantiske middager og store blomsterbuketter faktisk ikke er viktigst for meg.  Alle menn finner ikke veien til blomsterbutikken med hyppige mellomrom, og alle kvinner er ikke sånn at blomster er det gjeveste de kan få. Derfor må folk som vil leve sammen, snakke sammen – også om sine behov, og om sine utfordringer når det gjelder å møte partneres sådanne.

For et par uker siden uttrykte jeg at jeg trengte at vi gjorde noe sammen utover det å tusle rundt hytteveggene før sommeren kom skikkelig på hell og jeg skulle begynne å jobbe igjen. Vi satte av den helga som nå er i ferd med å bli historie. Og nå er den over. Jeg sitter på verandaen på hytta og er glad mens Dag sitter på flyet til Stockholm og jobbutfordringer der. Tror han også er ganske fornøyd med seg selv. Den bittelille romantikeren inni ham tok nemlig makta denne helgen. Det ble «Ut-i det-blå-tur» på meg fredag morgen. Til Stavanger via lunsj på Fiskebrygga i Kristiansand. To netter på hotell, rusletur i Stavangers gater, gode måltider, null pc og ikke minst en helaften på Flor og Fjære – restauranten og parken på øya Sør-Hidle i Ryfylkefjorden. Vakkert. Godt. Fredfullt. Bonus hele veien. Og to lange bilturer med god tid til å snakke sammen og be sammen. Begge deler viktige for oss.

Vi har hatt mange gode ferier og weekender sammen. På hytta og andre steder. Vår ukentlige kveld, årlige sydentur og en weekend for bare oss i ny og ne har vi prioritert i mange år. Men aldri før har han planlagt alt alene. Det gjorde meg godt. For en heldiggris jeg er…

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..