Dårlig sommer?

«Nå må nordmenn skjønne at Norge ikke er en del av Kanariøyene. Slutt å klage på været!» Omtrent slik sa han det, Thor Heyerdahl jr., på Dagsrevyen for et par dager siden i forbindelse med lanseringen av Kon-Tiki-filmen som har premiere i slutten av måneden. Vanvittig bra spissformulert – og en høyst betimelig kommentar mot slutten av denne sommeren.

Vi har kjørt MC i en del år og utviklet i den forbindelse en overbevisning som vi ofte har gitt uttrykt for når den evindelige klagingen på været generelt og den norske sommeren spesielt har lydt i vår nærhet: «Været er bedre enn folk vil ha det til».  Vi har hatt mange flotte MC-turer i såkalt «dårlig vær». Uten å bli våte! Men uten vesentlig sol, det skal innrømmes.

Om denne sommeren har vi tre ting å si: En del steder har det regnet MYE. Og helt klart mer enn i Vestfold, der vi stort sett har holdt til. Vi vet for eksempel med sikkerhet at det falt 23 mm på en time i Drammen – som vi har utsikt til – mens vi registrerte halvannet minutts nedbør i hagen her. Dernest har vi stor forståelse for bønder som fortviler over vasstrukken jord mange stede – og over jordbær som råtna bort. Det siste gjelder ikke alle… Vi har også denne sommeren nytt norske jordbær med smak av rolig modning og norsk sommer. Til sist: Noen mennesker bruker enormt med energi på å klage. På været. Jeg håper ikke vi har brukt like mye krefter på å ergre oss over alle de værklagene som har kommet oss for øret – og de er ikke få.

Jeg hører med til «baderne» og har badet mye også denne sommeren. Bildet er riktig nok hentet fra en tidligere sommer… i «mitt» fjellvann i Tuddal

Mange nok til å bli takknemlig for kommentaren fra en smilende Thor Heyerdahl jr – under en stor paraply i regnværet. En del mennesker har urealistiske forventninger til hvordan den norske sommeren skal være. Kanskje har vi vært for mye i Syden etter hvert? Fått forfinede vaner på dette området, som på en del andre?

Det hadde selvsagt vært deilig med hele lange uker med god temperatur… Det har vi ikke hatt denne sommeren. Men vi har hatt sol. Vi har hatt godt badevann (I hvert fall i Vestfold). Vi har hatt lyse kvelder og netter. Sommer nok til å gå barbeint og med bare skuldre. Opptellingen på hytta hos oss, forteller at vi har spise seks eller syv måltider innendørs siden 15.juni. Og at vi ikke har fått gjort unna en del regnværssysler vi hadde sikret oss før ferien. Det kan da umulig ha vært så ille. For oss vanlige folk, mener jeg…

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..