Uttpå…

Både Dag og jeg liker å undervise voksne folk – om lederskap, kristent fellesskap, grupper og sånne ting vi muligens har litt peiling på. I kveld skal vi til Rakkestad. Sammen. Og det er ikke ofte vi gjør det. Vi var med og etablerte et lite fellesskap der for noen år siden, og fra tid til annen tar vi turen tilbake og deler noen tanker fra Bibelen og eget hjerte med gamle venner der. Det er Dag som skal undervise i kveld. Jeg skal bare være med. Drikke kaffe. Drøse. Og evaluere gemalen i bilen hjem antagelig. Blir fint… Tror jeg.

Det er slett ikke alle uker som er som denne, men også i går kveld var vi «uttpå», som det heter i Østfold, begge to. Dag er foredragsbolder for barnevakten.no fra tid til annen, og i går var han på Kurland skole som nesten ligger i nabolaget vårt. Og dette er ting han bare gjør i eget område – Nedre Glomma. For å dele noe han er opptatt av – barn og bruk av sosiale medier og annet en kan bruke en datamaskin til, for eksempel.

Jeg var i Drammen i går. Altfor langt for en kveldstur, egentlig, men Drammen er min hjemby og en invitasjon til å komme til Norkirken der, kunne jeg ikke motstå. Jeg dro rett fra jobb, kjørte en kjent vei – og kom til en by som er vesentlig endra fra jeg flyttet hjemmefra i 1976. Jeg hadde god tid. Såpass at jeg kunne sette meg en drøy time på «Pigen» på torget, bestille en cappuccino og nyte den i ro og fred mens jeg gjorde mine siste forberedelser med macen på bordet og papirene til siste revidering.

Sånne pusterom gjør meg godt. En liten smule jobb, javel, men også tid for å titte på folk, mimre og konstatere at Drammen er en mye mer spennende by nå enn den var da jeg vokste opp.  Og kvelden? Den bød på kjente fjes fra tidligere besøk og en anledning til å inspirere andre. Det funka tror jeg.

Det er fint å være uttpå! Og jeg kjenner meg priviligert som får muligheten til å møte så mye «godtfolk» rundt omkring…

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.