Nyttår

Jeg (Dag) blogger jo ikke ofte.  Siste jeg skrev et innlegg  var i august 2009 (les det her) Jeg har forresten vært involvert i flere etter det, men som oftest er det min bedre halvdel Tonje som står for blogg-skriveriene våre .

Årsskiftet fører som oftest til refleksjon over hva som ble gjort og ikke gjort i året som gikk, og mange benytter anledingen til å feire det gamle året. Og kanskje planlegge løst hva de vil se skje i året som kommer.

I år starter jeg året med en lengre periode (en uke eller så) der jeg forsøker å lytte på en særlig måte til hva Gud tenker å gjøre i meg, i min nærhet, eller med mennesker i min nærhet (nå tror jeg jo at Han fins, og bryr seg om oss…).

Tidligere har jeg ofte opplevd å høre Guds stemme i støy, musikk, nyheter etc..  Jeg har lett etter Gud i verden rundt meg og opplevd at han har latt seg finne der, ute i verden. Fortsatt stiller jeg spørsmålet til Gud: Hva gjør du her, i denne situasjonen, i dette menneskets hverdag, på denne arbeidsplassen osv?  Jeg er overbevist om at Gud går foran oss ut i hver eneste dag vi lever, og at han er til stede hos hvert eneste menneske. Og han lengter etter at vi skal oppdage det og benytte anledningene Han gir oss til å hente inspirasjon, kraft, mot, fred, styrke og ro.

Kunstnere, musikere, forfattere og andre skapende mennesker har en snarvei til Guds rike.  Jeg tror all inspirert kreativ kommunikasjon formidler Guds nærvær.

At Gud taler gjennom omgivelsene har ikke forandret seg, men nå er jeg inne i en fase der jeg opplever at Gud sier: Finn meg i det stille rommet. Sett av til til å bygge vennskap med meg der. Bare vi to, ingen forstyrrende elementer. I Bibelen forteller Jesus hvordan han forholder seg til oss.  Som en foreldre med omsorg og tilstedeværelse, som en venn han deler alt med, som en kjæreste han har intimt fellesskap med (ordet «å kjenne» som brukes i denne teksten er en oversettelse av et ord som brukes om «ekteskapelig intimt felleskap»)

Min utfordring er å sette av tid uten å spore av med internett-surfing, tegneserielesing, jobbing eller tv-titting. Eller alt sammen samtidig, som er det jeg oftest gjør.

Dette året har jeg derfor tenkt å sette av tid til å søke Gud mer i det stille rommet, alene, når ingen andre er der.

Husk at Gud finnes der du er.  Han er tilgjengelig uansett hva som skjer.  Ikke bare i all støyen, men også når du er stille, alene og bare deg selv.  Og han.  La han vite at du vil lytte, kanksje han vil tale.  Fra innsiden, i ditt hjerte og i dine tanker og fra utsiden, gjennom andre mennesker, musikken de lager, tekstene de skriver og bøkene du leser.

Jeg stiller fortsatt spørsmål med om det er Kristendom det jeg driver med…  Det er ihvertfall et liv, med Gud og Bibelen åpen, gjennomlest, og gjenoppdaget igjen og igjen.

Ellers anbefaler jeg morgenandakten i NRK fra i går. Den oppmuntret meg. Les den her

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.