Fellesskapstur

Telttur med store og små i Nedre Glomma frikirke så ut til å være en veldig dårlig idé før helga. Yr ga oss ikke grunn til å glede oss – til tross for at Isesjøbråten hadde mer enn plen å by på: Vi disponerte noen få svært enkle overnattingsrom i tillegg til kjøkken, matsal og peisestue. Allikevel?

Nå er turen over, og jeg er dypt takknemlig… Joda, vi har hatt regn og torden i to netter, teltplassen bød på skikkelig «pløgsle» og det har definitivt vært gummistøvel-føre, men vi har mye å takke for: Masse sol, godt badevann (!), grilling ute og god mat inne, glade barn, leende foreldre, latter og tårer, lek, gode samtaler, undervisning og fordypa vennskap.

Det skal ikke nektes for at det er rimelig farstfylt når folk fra Nedre Glomma Frikirke drar på tur. Det er mange barn i vårt fellesskap – og ganske mange livlige voksne, også. For oss er det viktig at barna skal ha gode minner fra menighetsvirkeligheten når de vokser opp – og at voksne skal kjenne at de kan få tilhøre dette fellesskapet med livet akkurat slik som det er. Derfor anser vi vaskejobbene som fordeles mot slutten av formiddagens kafegudstjeneste som like åndelig som den sangen, bibellesninga, prekenen og delingen av nattverd som vi akkurat da har vært sammen om. Hele livet henger sammen. Og vi er alle underveis. Vi utvikler oss, oppdager nye ting om Gud og oss selv, vi lykkes med noe og mislykkes med annet, vi setter oss mål vi når… og mål vi bommer på. Vi er mennesker sammen. Guds barn… Forhåpentligvis med barnets tillit til Far – og barnets evne til å leke. Men også – noen ganger – med barnets uvitenhet over at «det går bra» når «pappa» bærer oss…

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..