August…

Det fine med augustkvelder, er at det syns mer når man tenner lykter… Men de er undektelig rå, disse kveldene. Kaldere ute.

Jeg erkjenner med doble følelser at det går mot høst. Noe i meg vil ha sommer hele året. Lyset, mildheten, alt som blomstrer og gror. Muligheten til å gå barbent i gresset og tørke tøy i vinden ute. Jeg elsker det!

På det annen side blir det godt å «komme igang igjen» som folk sier. Egentlig synes jeg at jeg har vært «i gang» i hele sommer. Lest. Hatt gode lange samtaler. Tid med min kjære. Møtepunkter med venner vi ser for sjelden – eller i for kort tid av gangen. Jeg har malt og vannet. Sørget for at noe gror – og klippet ned noe annet.

Den blå benken - i morgensol og kveldsskygge - ble malt i sommer. Og så vidt nytt...

Allikevel er det noe veldig positivt med å bytte ut den klokkeløse sommerrytmen med høstens timeplan. Akkurat nå er det riktig nok litt krevende. Nesten en uke etter hjemkomsten fra Los Angeles henger jetlegen igjen  – alle god råd til tross. Men egentlig synes både Dag og jeg at det er godt når dette skriftet kommer: Sommeren er på hell og hverdagen settes ubønnhørlig i gang. Det skjer alltid litt for brått. Men så puster vi ut. I glede over å møte kollegaer. Ta tak i arbeidsoppgavene. Komme i gang med grupper og kafegudstjenester i menigheten. Fokusere. Utvikle oss. Løse utfordringer. Følge klokka.

Men i kveld tar vemodet litt tak. Den siste feriekvelden på hytta. Vi dro nesten direkte hit da vi kom fra USA. Dag for å dra videre på jobb i Stockholm. Jeg for å jobbe litt menighet før planleggingsdagene på skolen i forkant av helga. Men vi har «bodd her» denne uka også. Holdt på sommeren. Gått barbent. Badet… Samtidig som vi har delt gleden ved å møte igjen kollegaer og venner.

Noe i meg vil ha sommer hele året. Men ferien er det greit er over… Det er noe inderlig godt med hverdager, også!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..