Los Angeles, California..

Vi er i mål –  og vi har fått smelt skjermen på kameraet vårt!  Og siden iPhone-bildene mine av en eller annen grunn plutselig ikke vil la seg overføre til mac’en, blir det en bildeløs rapport fra turens siste etappe… Men ikke ordløs:

Mojaveørkenen er turens heteste etappe, men vi slapp nok også her billigere unna enn det som er normalt på denne årsida. Allikevel så vi vannspeilinger underveis og forstod godt vannpåbudet på alle sykler. Vi skjønte til og med poenget med å starte klokka seks om morgenen selv om det nok ble i tidligste laget for noen. Man hadde jo tross alt vært i en by med mye natteliv og casinoer… Ikke lett å legge seg når inntrykkene er så mange.

Turen inn til Los Angeles er drøy, og vi tok ikke mange avstikkere underveis denne dagen. For vår del var det heller ikke behov for det. Vi nøt kjøreopplevelsen og syntes nok begge to at det var litt vemodig å skulle levere sykkel og avslutte. Samtidig som det skulle bli litt deilig å pakke ned møkkete kjøretøy og si farvel til hjelmsveisen (gjelder utelukkende meg, ja!) i denne omgang.

Den ene severdighetsstoppen vi gjorde, var imidlertid interessant: Calico «Ghost Town» vedkjenner seg å være en spøkelsesby. Midt i ørkenen. Vi hadde akkurat tanket og kommenterte på veien videre hva i all verden folk kunne leve av på et slikt sted, for vi passerte en god del hus. Jeg mente at alle ikke kunne jobbe på bensinstasjonen, og Dag foreslo at de kanskje drev og solgte en hest til hverandre? I etterkant forstod vi at det ligger en viktig militærbase i nærheten (og at en del av det som skjer i Afganistan faktisk skjer via «knapper» her). Dessuten sysselsettes noen i «Ghost Town» – en rekonstruert gruvelandsby (sølv denne gang) som hadde sin storhetstid fra 1881 til 1907. Da falt sølvprisen og eventyret var over… Men 1200 mennesker bodde i denne byen – som hadde 22 «saloons» til å betjene dem (?). I tillegg til egen «Chinatown» og «Red Light district». Det var virkelig det ville vesten her… Og besøket i Calico ble et nytt fasinerende møte med den historien som har vært. Vi har gjort oss mange tanker underveis om at den turen vi har lagt bak oss, vel vitende om hvor vi skulle, har mange immigranter tatt (deler av) før oss. Gjennom ukjent terreng, uten å vite noe annet enn at de skulle vestover. Det må ha vært tøffere i virkeligheten enn på de fleste westernfilmer vi har sett.

Og så nådde vi altså LA , smoggen og den betydelig råere lufta. Syklene er levert og vi er installert på nabohotellet til det stedet der Dag og jeg hadde vært siste natt forrige gang vi var i LA. Med Starbucks rett over gata! Vi er glade og takknemlige. Bare hygge underveis. Flotte reisefeller. Ingen ulykker av noe slag. Ikke minst er det fantastisk for oss at Dag med sine migreneproblemer har klart denne turen med kun to «pilledager».

Om en time kommer limo’ene som skal kjøre oss til Hollywood…

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

3 tanker om “Los Angeles, California..

 1. ja dette er morsomt å intresant å lese.. utrolig med usa ,, godt å høre at dette var en bra opplevelse. gleder man deler blir jo bare større.. en gang kan det jo hende jeg får rota meg dit oxo. veldig bra blogg.. sitter i sarp i regn og tenker vi drar på kino i kveld.. god tur videre.. preikz Lasse

  Liker

 2. Hei Dag!
  Så kult at du er på tur 🙂 Etappen du beskriver her har jeg også tatt en gang – men i bil. Og vi var innom spøkelsesbyen du skriver om. Og i de traktene skjedde noe litt morsomt: Vi hadde spist en liten middag, og det var tid for dessert. Min kjære far skulle bestille, og spurte kelneren: «Could we have som desert, please?» Hvorppå kelneren smilte lurt, slo ut med armen og sa: «Go ahead, it’s all yours!» Ikke lett å bestille dessert midt i the Nevada Desert! 😉 fra Linda

  Liker

  • Ja, vi er faktisk på tur begge to, Linda. Morsom historie du deler. Det gjelder å få med seg uttalen, ja 🙂 Og til deg Lasse: Dette anbefaler vi. Turen kan selvsagt gjøre med bil, om en ikke kjører sykkel. Fantastisk mye spennende å se og oppleve. Fortsatt god sommer!

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..